Qbuzz heeft twee bussen welke recent uit dienst zijn gegaan in Groningen en Drenthe gedoneerd aan de stichting MYZwolle. Zij biedt hulp in Oekraïne.

Deze stichting rijdt al enige tijd met bestelbusjes van de Overijsselse hoofdstad naar Oekraïne. De voertuigen en inhoud blijven achter in Oekraïne, waar ze gedoneerd worden voor bijvoorbeeld pendelvervoer. Nu gaan de twee oude lijnbussen van Qbuzz diezelfde toekomst tegemoet.

Het gaat om twee bussen in het volledig grijs welke eerst in Utrecht bij Connexxion en later Qbuzz reden. In hun laatste maanden werden ze in Groningen en Drenthe ingezet om de elektrische Ebusco-bussen te vervangen, terwijl die een nieuwe aircoinstallatie kregen. De bussen zijn in samenwerking met de CIBAP Vakschool in Zwolle voorzien van een speciaal jasje van MYZwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *