Verpleeghuizen De Leyhoeve en Blauwborgje in Groningen, Interzorg De Wijde Blik in Assen en Het Korhoenhuis en Oldenkinholt in Hoogeveen gaan binnenshuis een treincoupé voor mensen met dementie inrichten.

Daarvoor krijgen zij van de NS en Alzheimer Nederland oude treinonderdelen. Met die onderdelen kan een Hoofdreiscoupé worden ingericht. Vorig jaar ging daar al een eerste exemplaar langs verschillende verpleeghuizen, maar deze heeft nu een vast adres gekregen. 22 verpleeghuizen uit het hele land hebben nu de onderdelen beschikbaar gekregen om zelf zo’n coupé te maken.

Deze week mochten de uitgekozen verpleeghuizen de onderdelen ophalen bij de NS in Utrecht. De onderdelen komen uit oude dubbeldekkers en bij het uitdelen werd geholpen door vrijwilligers van KaNS Centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *