Kinderen op het speciaal onderwijs uit de gemeenten Bedum, De Marne en Winsum gaan vanaf dit schooljaar met het openbaar vervoer maar school. De gemeenten stellen aan hen iPods voorzien van de app OV Coach beschikbaar.

Het gaat om een klein aantal kinderen die voorheen per taxi naar school werden gebracht. Door zelfstandig per openbaar vervoer te reizen krijgen ze meer zelfvertrouwen. De app vertelt hen wat ze moeten doen als ze bijvoorbeeld de bus missen of tas vergeten. De eerste week gaat er een persoonlijk begeleider met de leerlingen mee om ze wegwijs te maken met de app.

Wethouder Wiebe Zorge van de gemeente Winsum heeft vorige week de eerste iPods uitgereikt. De app OV Coach is ontwikkeld door een ICT-bedrijf in samenwerking met het Dr. Leo Kannerhuis, kenniscentrum voor autisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *