De provincie heeft per brief de hulp gevraagd van het ministerie van Veiligheid en Justitie bij de problemen die spelen rond lijn 73, de buslijn tussen Emmen en Ter Apel.

Eerder vandaag liet de ondernemingsraad van Qbuzz weten een oplossing te eisen voor de problemen die al langere tijd spelen rond zogenaamde veiligelanders die in het azc in Ter Apel verblijven. Zij veroorzaken problemen in de bus. Als er geen oplossing komt, wil de OR de chauffeurs oproepen niet langer bij de azc-haltes te stoppen.

De provincie heeft begrip voor het standpunt van de Qbuzz-OR. Ze vindt het probleem de verantwoordelijkheid van het ministerie, en heeft daarom nu de bal bij haar gelegd. De provincie wil graag in gesprek met het ministerie, Qbuzz en COA.

Qbuzz hoopt binnen een maand op een oplossing. Het COA zegt niet veel aan de problemen te kunnen doen omdat de overlast zich buiten de poorten van haar terrein afspeelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *