Gedeputeerde Fleur Gräper van Groningen wil dat Arriva een alternatief gaat bieden voor de treinritten die het op zaterdag uit laat vallen wegens een tekort aan personeel. Dat zegt ze woensdag tegen RTV Noord.

Het is vooral de keuze voor het schrappen van de sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden op zaterdagen die de gedeputeerde tegen de borst stuit. “‘Op zaterdag zie je heel veel mensen gebruikmaken van het openbaar vervoer. Vaak zijn dat ook mensen die voor de eerste keer met de trein gaan. Ze proeven dan wat de trein kan betekenen. De sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden is specifiek ook interessant voor forensen. Als je op zaterdag met de sneltrein gaat en dat fijn vindt, is de kans groter dat we die mensen ook doordeweeks in de trein terugzien”, aldus Gräper.

Gräper legt de bal bij Arriva om met alternatieven te komen. “Zij kunnen hun contract met ons niet nakomen en moeten zorgen voor een alternatieve dienstregeling.” De gedeputeerde wil wekelijks op de hoogte worden gebracht van de drukte in de treinen.

Een gedachte over “Provincie wil alternatief voor uitgevallen Arriva-treinen op zaterdag”
  1. Fleur, de heer Hettinga van Arriva is teveel met de strijd met NS bezig. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet. De heer Hettinga heeft pas recht van spreken als hij zelf zijn huis op orde heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *