De Stadspartij in Groningen wil andere vervoerders als Arriva een kans geven om de reizigersdienst op het spoor tussen Groningen en Zwolle uit te voeren. De partij reageert daarmee op de chaos die zaterdagavond op het traject ontstond.

Toen zat één van de treinen zo vol dat er flink werd geklaagd en de machinist het onverantwoord vond om verder te rijden. Er wordt al langer geklaagd over volle Intercity’s tussen beide steden.

Arriva heeft meermaals aangegeven graag de dienst op het traject uit te willen voeren. De Stadspartij vindt dat de NS er een potje van maakt. Volgens de partij heeft de vervoerder haar focus vooral op de Randstad liggen.

De Stadspartij zou daarom graag andere vervoerders de kans op het traject geven. Voor nu vraagt de partij het Groningse college van B&W in gesprek te gaan met de NS om tot een oplossing voor het probleem te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *