De Stadspartij in Groningen wil weer een busverbinding in de wijk Ulgersmaborg. De wijk zit is al tien jaar verstoken van een buslijn.

De dichtsbijzijnde haltes op dit moment zijn die van de streeklijnen naar Appingedam en Delfzijl aan de Rijksweg, maar dit is voor een groot deel van de wijk aan aanzienlijk eind lopen. Een handtekeningenactie voor terugkeer van de bus leverde al 550 handtekeningen op.

Volgens de Stadspartij is het makkelijk om weer een bus door de wijk te laten rijden. De infrastructuur met bushaltes is immers nog aanwezig. Ook worden de bushaltes nog onderhouden door de gemeente. Het OV-bureau Groningen Drenthe is momenteel bezig met een onderzoek naar de terugkeer van de bus in Ulgersmaborg. Naar verwachting zijn de resultaten daarvan in het najaar bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *