Het Stadsbestuur van Groningen wil de bus naar Ulgersmaborg niet terug laten keren. Zij reageert hiermee op een initiatiefvoorstel van de Stadspartij.

De Stadspartij zegt dat er behoefte is aan de terugkeer van openbaar vervoer in Ulgersmaborg. Volgens hen zou de lijn nu wel rendabel zijn door de komst van onder andere een school, zumba-centrum en muziekcentrum in de wijk. De terugkeer van de bus in Ulgersmaborg hoeft niet duur te zijn volgens hen, aangezien de oude bushaltes nog volledig aanwezig zijn en zelfs nog onderhouden worden.

Het Stadsbestuur zegt dat de lijn niet rendabel zou zijn en ziet de buslijn liever niet terugkeren. Volgens het bestuur zijn er met de busverbindingen langs de Oosterhamrikbaan en Rijksweg voldoende alternatieven voor de bewoners van Ulgersmaborg. Het advies van het Stadsbestuur aan de gemeenteraad is om tegen het initiatiefvoorstel te stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *