Er komt geen nachttrein tussen Groningen en de Randstad. Dat is een direct gevolg van het besluit van de provincie Drenthe om niet met Groningen mee te betalen aan deze verbinding.

De NS wilden meewerken aan de proef, maar vroegen hiervoor wel een bedrag van een half miljoen euro. Groningen wilde de helft van dat bedrag of tafel leggen als Drenthe voor de andere helft zorgde. Drenthe wilde opzich wel meebetalen, maar vindt het bedrag van een kwart miljoen te hoog.

De Groninger gedeputeerde Mark Boumans is niet van plan de volledige kostenpost van vijf ton op zich te nemen, enerzijds omdat het te duur wordt, anderzijds omdat het Hoofdstation de komende jaren vaak onbereikbaar zal zijn in de nacht door werkzaamheden. Boumans wil nog wel onderzoeken of er in ieder geval op zaterdagavond een latere trein kan komen. Daarbij hoopt hij alsnog op een Drentse bijdrage in de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *