Er komt vanaf het einde van dit jaar een eerste proef met een nachttrein vanuit Groningen naar de Randstad. Er gaat vanaf dan vrijdagnacht een extra late trein van Groningen naar het Centraal Station van Amsterdam rijden. Ook komt er een late trein van Rotterdam Centraal naar Groningen en rijdt er vanaf dan in de nacht een trein tussen Groningen en Zwolle.Alle treinen gaan tussen Groningen en Zwolle op alle stations stoppen.

Met de late trein blijft tot 2:09 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag een aankomst in Amsterdam vanuit het Noorden mogelijk. Dit was een vurige wens van veel jongeren en studenten. Ook wordt het nu voor vroege vliegers mogelijk per trein naar Schiphol te reizen via Amsterdam.

De provincie Groningen en Drenthe nemen de kosten voor de nachttrein op hun rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *