Het OV-bureau onderzoekt momenteel of er een snellere buslijn tussen het Hoofdstation in Groningen en Groningen Airport Eelde kan komen. Diverse partijen die bij de luchthaven betrokken zijn hebben dit al langere tijd als wens.

De bus vanaf het station naar het vliegveld, lijn 2, doet er in de huidige situatie ongeveer drie kwartier over en maakt een lange omweg. Daarnaast zitten er inmiddels op regelmatige basis bussen vol tussen het vliegveld en de stad, sinds er op het Poolse Gdansk wordt gevlogen. Qbuzz rijdt daardoor in aansluiting op de zaterdagaankomst van de Poolse vlucht een extra bus tussen het vliegveld en het Hoofdstation.

Voor een vaste dienstregeling tussen de stad en het vliegveld lijkt het vooralsnog te vroeg, maar er wordt wel vaste ritten rondom de vertrek- en aankomsttijden op Eelde gemikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *