De afdeling Smart Mobility van de Hanzehogeschool Groningen onderzoekt of het mogelijk is om in de toekomst een zelfsturende auto in te zetten als pendelvervoer tussen het aan te leggen P+R De Punt en Groningen Airport Eelde.

Vliegtuigpassagiers kunnen voor vertrek de auto parkeren op de nog aan te leggen parkeerplaats en worden met het autootje vervoerd naar de terminal. Om de auto zelfsturend te kunnen laten zijn moet er een speciale baan tussen de P+R-voorziening en het vliegveld worden aangelegd. Volgens lector Smart Mobility Niels van Steenis zijn de kosten hiervan te overzien en hebben de eerste geïnteresseerde bedrijven zich al gemeld bij hem.

Volgens Van Steenis is het project haalbaar omdat het elders in de wereld al bestaat. Ook de provincie Drenthe zou enthousiast tegenover de plannen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *