Het buslijnennet in Assen wordt maandag voor één dag helemaal overhoop gehaald. Reden is de inhuldiging van de Nederlandse sporters op de Olmypische Winterspelen in Sotsji.

De Olympiërs komen per vliegtuig vanuit Rusland aan op Groningen Airport Eelde. Vanaf daar worden zij per bus vervoerd naar de feestlocatie aan de kop van de Vaart in Assen. Omdat maatregelen moeten worden getroffen en zaken moeten worden opgebouwd, is de Weiersstraat de hele dag niet bruikbaar voor het verkeer.

De stadsbussen in Assen die normaal via de Weiersstraat rijden moeten zodoende omrijden en kunnen de haltes Zuidhaege, Kerkplein, Brinkstraat en Weiersstraat niet aandoen. Tijdelijk alternatief zijn het station en de bushalte bij De Triade. De gemeente Assen adviseert fans zoveel mogelijk per openbaar vervoer te komen. Supporters die per OV naar Assen toekomen om het feest mee te beleven kunnen vanaf het station het beste met één van de stadslijnen (1, 2 en 3) naar de halte Triade reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *