3Js-zanger Jan Dulles speelt in The Passion Jezus. Foto: EO/Jacqueline de Haas

Vanavond vindt op de Vismarkt in Groningen de opvoering van het tv-spektakel The Passion plaats, waarin op een moderne wijze het paasverhaal wordt uitgebeeld. Er worden ongeveer 20.000 bezoekers in de binnenstad van Groningen verwacht wat naast de drukte voor afzettingen in en rond de binnenstad zorgt.

Vanaf 18:00 uur rijden er geen bussen meer over de Grote Markt. Tijdens de opvoering tussen 20:30 en 22:00 uur rijden de bussen eveneens niet over het Zuiderdiep. Ook op andere plaatsen in de stad kan hinder voorkomen door de processie waarbij met een verlicht wit kruis van de Euroborg naar de Vismarkt wordt gelopen. Zo zullen lijnen 8 en 73 niet via de Trompsingel rijden omdat de route van de processie hier langs voert. Deze bussen rijden om via de zuidelijke ringweg. Ook Q-link-lijn 5 (paars) kan hinder ondervinden nabij de Euroborg, wanneer de processie rond 20:30 uur vertrekt bij de Euroborg zal lijn 5 niet verder dan Euroborg/P3 rijden.

Bezoekers van The Passion worden geadviseerd het OV te nemen tot het Hoofdstation in Groningen, om vanaf daar naar de Vismarkt te wandelen. Deze wandeling duurt ongeveer tien minuten en voert via de Werkmanbrug, Ubbo Emmiusstraat, Zuiderdiep en Haddingestraat. De wandelroute via de Folkingestraat is versperd omdat het podium aan de kop van deze straat staat.

Na afloop van het evenement rijden er extra bussen op Q-link-lijn 5. Volg ons Twitteraccount om voor en na afloop van The Passion op de hoogte te blijven van de drukte in het OV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *