Vaste reizigers van buslijn 5 tussen Groningen en Annen hebben een speciale Twitterpagina over ‘hun’ buslijn opgericht, @Lijn5GD. De lijn, die ook wel bekend is als paarse Q-link, en haar reizigers zijn onderdeel geworden van korte maar krachtige verhalen op het sociale netwerk.

“Wij hebben het account puur opgezet omdat wij vaste reizigers van lijn 5 zijn”, aldus één van de oprichters desgevraagd. Bijzonder is dat de oprichters anoniem wensen te blijven. “Dit puur om het spannend te houden.”

Op het account worden zowel serieuze als grappige en bijzondere zaken aangehaald (zie onderstaande tweets). De tweets hebben in korte tijd al ruim tweehonderd volgers getrokken. En wat betreft de initiatiefnemers van de pagina kunnen daar nog veel meer bij. Reizigers van lijn 5 worden uitgenodigd mee te tweeten via #Lijn5GD of door een ‘mention’ te sturen aan @Lijn5GD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *