Ideeën als een fietsenmaker, verhalenbank en een pop-up kerstmarkt kwamen donderdag in Borger voorbij tijdens een speciaal hubfestival.

Diverse ondernemers kwamen bij elkaar op de hub in dat dorp om mee te denken over creatieve toevoegingen voor de hubs. Nu zijn op de hubs al diverse voorzieningen, zoals sporttoestellen, watertappunten en soms horeca. De kerngroep achter de hubs laat diverse groepen meedenken. Leerlingen van het Praedinius Gymnasium mochten bijvoorbeeld de afgelopen twee jaren al hun visie op een hub geven.

Tijdens het hubfestival was onder meer een 3d-tekenaar aanwezig om de ideeën in kaart te brengen. Ook waren er andere activiteiten, zoals de demonstratie van een waterstoftaxi.

Er komen in totaal 55 hubs in Groningen en Drenthe. Dit zijn knooppunten waar diverse vormen van vervoer samen moeten komen. Ook landelijk wordt de hub als onderdeel van het toekomstbeeld in het OV gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *