Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Komende zaterdag vindt op de drafbaan in het Stadspark de eerste editie van het festival Stadspark Live plaats. Artiesten als Anouk, Ronnie Flex en Sting staan dan op het podium. Er rijden extra bussen wegens de verwachte drukte.

Er rijden ‘s avonds tussen 22:00 en en 1:30 uur extra bussen op Q-link 3 en 4 vanaf het Hoofdstation. Deze komen langs de halte Verzetsstrijderslaan bij het festival en rijden door naar Leek en Roden. Qliner 304 tussen Groningen en Drachten rijdt ook langs deze halte en rijdt de hele dag extra ritten. Ook Qliner 300 tussen Groningen en Emmen rijdt de hele dag extra.

Q-link 5 rijdt tussen 19:20 en 1:30 uur extra vanaf het Hoofdstation naar Annen. Deze ritten rijden terug non-stop als lijn 105. Op Q-link 6 rijden extra bussen tussen 21:30 en 0:30 uur van het Hoofdstation naar het busstation van Appingedam. Daarna rijden deze ritten via een iets snellere route terug als lijn 106 en worden er enkele haltes overgeslagen. Tenslotte rijdt Qliner 309 tussen 23:30 en 1:40 uur een aantal extra ritten naar Assen.

Speciaal voor Stadspark Live wordt de pendellijn 13 ingesteld tussen P+R Euroborg/P3 en de Verzetsstrijderslaan. Tussen 12:00 en 17:00 uur rijdt de bus ieder kwartier. Vervolgens wordt er tot 22:00 uur ieder half uur gereden, waarna er tot 1:00 uur iedere tien minuten wordt gereden. In deze speciale lijn geldt, naast de reguliere vervoersbewijzen ook het P+R-kaartje waarmee met maximaal vijf personen voor zes euro een retourreis kan worden gemaakt. Parkeren op Euroborg/P3 is met een vervoersbewijs voor de bus gratis.

Alle vertrektijden zijn beschikbaar in de reisplanner op de website van Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *