Voor de vijfde keer konden reizigers van de Q-link-bussen in Groningen genieten van live optredens tijdens Eurosonic. De Q-link Bus Sessions vonden in al deze lijnen weer plaats.

Diverse acts werden door het OV-bureau de bus ingestuurd in samenspraak met Grunnsonic. Dat is een officieel onderdeel van het Eurosonic-programma, voor Groningse acts.

In lijn 6 naar Appingedam ging Haas mee. Een rapper en zanger die 2,5 jaar geleden zijn huidige band formeerde, waarvan hij de leden leerde kennen op de popacademie in Leeuwarden. Twee gitaristen gingen met hem mee de bus in, tot groot genoegen van de reizigers die de laatste spitsmiddag beleefden voor het weekend.

Vanaf het Hoofdstation ging de reis eerst naar het busstation in Appingedam. Een drukke rit met slecht weer buiten. Het gevolg: beslagen ruiten. Iedereen in de bus was door de muziek ondanks het slechte weer en het weinige uitzicht vrolijk. Haas deed onder meer zijn plaat “Wat als ik een Milli had”, die landelijke airplay kreeg op radiozenders 3FM en Slam. Ook de nieuwe single “Sterren” kwam voorbij. Applaus kwam er ook, al was het nadat de buschauffeur daartoe via de microfooninstallatie toe opriep.

In Appingedam volgde een kwartier pauze. Een mooie gelegenheid voor een kopje koffie in de lokale kantine en voor de rokers een sigaretje, voordat koers werd gezet naar P+R Haren, via de stad.

De rit naar Groningen was tot en met Ten Boer erg rustig, op een enkele instapper na, waaronder bezoekers van de fakkeltocht tegen de gaswinning, die deze avond ook in de stad was. Bij het UMCG kwam een grote stroom reizigers in de bus, voor P+R Haren. Deze groep kreeg onder meer de eerder genoemde tracks voorgeschoteld en hadden lovende reacties.

Voor Haas begon de dag nog maar na terugkeer vanuit Haren op het station. Vrijdagavond speelde hij nog in de Warhol in Groningen.

Meer over Haas? Zijn website is www.haasjerapje.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *