Er rijden vanavond nog maar mondjesmaat treinen bij de NS. Dat meldt de vervoerder.

Op stations in heel Nederland zitten reizigers vast en is het erg druk. De NS probeert meer treinen te laten rijden vanavond, maar veel zal het niet zijn. Er worden nu wel treinvervangende bussen ingezet om zoveel mogelijk mensen thuis te krijgen. Op tien losse trajecten in Nederland is de treindienst om 20:00 uur weer voorzichtig opgestart. Daar zit onder meer de Sprinter tussen Groningen en Zwolle bij.

Ondertussen gaan de reparatiewerkzaamheden op het spoor door. ProRail heeft op 150 plaatsen in het land meldingen die opgelost moeten worden. Men werkt de hele avond en nacht door om zoveel mogelijk spoor weer begaanbaar te krijgen voor de start van de dienstregeling morgenochtend. De NS doet haar best de treinen weer op de juiste plaatsen te krijgen voor die tijd. Men zegt te verwachten dat 9 van de 10 treinen in de ochtendspits zullen rijden. Ondanks dat moet men nog wel rekening houden met mogelijke vertragingen.

Arriva reed in Groningen en Friesland, evenals in Limburg de hele dag door. Tussen Zwolle en Emmen reden bussen, maar daar is de treindienst ook weer opgestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *