Storm Ciara heeft Nederland bereikt. In Groningen en Drenthe is de storm nu op haar zwaartepunt. Vooralsnog heeft het geen grote gevolgen voor het openbaar vervoer in beide provincies.

Qbuzz rijdt volgens de dienstregeling, maar meldt dat de veiligheid van chauffeurs en reizigers voorop staat. Mocht er aanleiding toe zijn, dan schrapt de vervoerder ritten.

Bij Arriva is heeft men last van een omgewaaide boom.. Tussen Bad Nieuweschans en Weener kunnen daardoor sinds het begin van de middag al geen treinen rijden. Er worden bussen ingezet. Bij de NS gaat alles in Groningen en Drenthe vooralsnog volgens dienstregeling. Over heel Nederland gerekend rijdt 75 procent van de treinen op tijd rond 19:30 uur.

De vervoerders raden reizigers aan het weerbericht in de gaten te houden en op het laatste moment voor de zekerheid een reisplanner te gebruiken. Mocht de situatie daartoe aanleiding geven dan zal OV Nieuws GD een liveblog opstarten. Voor maandag meldt de NS dat er nog verstoringen op het spoor kunnen zijn. Dat komt doordat niet alle schade op tijd voor de start van de dag kan worden hersteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *