Opnieuw overlast in bus naar Ter Apel (update)/ 1 minuut leestijd

Foto: Binary Koala/Flickr CC BY-SA 2.0

Politieagenten hebben donderdagavond de situatie in de asielbus in Emmen moeten sussen.

Een aantal passagiers zorgden voor overlast wat volgens vakbond FNV Streekvervoer ertoe leidde dat de chauffeur “door wel 30 man” achter het stuur weg werd gesleept. Een politiewoordvoerder zegt tegen meerdere regionale media dat het overigens niet om een mishandeling lijkt te gaan, maar om wat duw-en-trekwerk. Er is geen aangifte gedaan.

Agenten die ter plaatse kwamen besloten de asielzoekers in de reguliere lijn 73 mee te laten rijden en gingen zelf ook mee om de rust te bewaken.

De bus tussen Emmen en Ter Apel staat bekend als overlastlijn. Die wordt voornamelijk veroorzaakt door asielzoekers uit veilige landen. Zij hoeven niet meer mee met lijn 73, want voor hen rijdt de asielbus waarvan deze week nog bekend werd dat deze volgend jaar blijft rijden op kosten van de provincies Groningen en Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *