DSC_0599

Als het aan de gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde ligt gaat het OV-bureau opnieuw kijken naar een Qliner tussen Ter Apel en Groningen.

Eerder zegde het bureau in Assen al toe onderzoek te gaan doen naar de mogelijkheden, waaronder het doortrekken van lijn 312 vanuit Stadskanaal. Daarna is het stil gebleven rond de kwestie. Ook in het nieuwe dienstregelingsconcept is de snelle verbinding niet opgenomen.

Op dit moment duurt een busrit tussen Groningen en Ter Apel een uur en vijftig minuten. Het OV-bureau heeft wel een aanpassing voorgesteld in de nieuwe dienstregeling waardoor de reistijd met ongeveer tien minuten wordt verkort, maar de gemeenten, die in 2018 gaan fuseren tot de gemeente Westerwolde, vinden dit te weinig.

De gemeenten sturen nu een zienswijze naar het OV-bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *