Nog geen Qliner van Ter Apel naar Stad/ 1 minuut leestijd

Ter Apel moet nog even wachten op haar gehoopte Qliner-verbinding met de stad Groningen. Het OV-bureau heeft het aangekondigde onderzoek naar een dergelijke lijn nog niet klaar.

De gemeente Vlagtwedde wil erg graag een dergelijke busverbinding naar de stad, omdat er veel Ter Apelers in Groningen leren en werken. Volgens het college van B&W is de reistijd van de huidige verbinding te lang..

De gemeente legde geruime tijd geleden daarom haar wens op tafel bij het OV-bureau, die wel heil zag in een dergelijke busverbinding, maar wel eerst onderzoek wilde doen naar hoe zo’n lijn gestalte kan krijgen. Het bureau hoopte de lijn met ingang van de dienstregeling van 2015 in te kunnen voeren, maar dat gaat nog niet lukken.

De verbinding zal er nu op z’n vroegst pas aan het begin van 2016 komen. Wethouder René ter Horst van Gemeentebelangen heeft al een vertrekpunt in Ter Apel in gedachten. Volgens hem kan er bij de nieuwe kruising tussen de N366 en de Westerstraat prima een halte voor een Qliner komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *