De speciale bus voor asielzoekers tussen de COA-locatie in Ter Apel en het station in Emmen, blijft ook volgend jaar rijden. Den Haag stelt hiervoor geld beschikbaar aan de gemeente Westerwolde.

De bus rijdt sinds ongeveer anderhalf jaar en vervangt de reguliere buslijn 73 voor het AZC. In die lijn waren regelmatig incidenten waarbij bewoners van het AZC ruzie maakten omdat ze niet voor hun reis wilden betalen. Qbuzz besloot daarom te stoppen met het bedienen van het AZC.

Vorig jaar wilden de partijen weer langs de locatie in Ter Apel gaan rijden. Dat moest kunnen dankzij het nemen van een aantal maatregelen. Beelden in het tv-programma Nieuwsuur lieten zien dat er opnieuw een incident was. Dat was reden om de asielbus in stand te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *