Sinds het verdwijnen van de directe busverbinding tussen de stadswijk Corpus den Hoorn en Grote Markt in Groningen, is het aantal instappers dat gebruik van de OV-chipkaart maakt gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van het OV-bureau Groningen Drenthe gepubliceerd door Dagblad van het Noorden.

Buslijn 6 is bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling naar Vinkhuizen en Station Noord gaan rijden, en rijdt zodoende niet meer via de Grote Markt, maar via het Akerkhof. Daarmee heeft de grote en relatief grijze stadswijk haar directe verbinding met de Grote Markt verloren.

Bewoners van ‘Corpus’ zijn nu aangewezen op de haltes bij de Akerk en aan het Zuiderdiep, nabij de Herestraat. Een 87-jarige wijkbewoner, die wordt geciteerd in de krant, geeft aan dat het voor een ouder iemand moeilijk is om het ‘vals platte’ stuk in de Herestraat richting de Grote Markt te beklimmen.

De voorzitter van de wijkraad in Corpus den Hoorn geeft in Dagblad van het Noorden aan dat de klachten wel meevallen en het aantal passagiers wel ongeveer gelijk is gebleven, op basis van zijn eigen waarnemingen. De cijfers van het OV-bureau spreken dit dus tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *