Lijn 10 blijft tijdens de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg bij de Paterswoldseweg toch door een deel van Corpus den Hoorn rijden. Ook de vaccinatielocatie in Martiniplaza blijft door de oplossing bereikbaar.

Tegen stadsblog Sikkom zegt Qbuzz dat deze oplossing is gevonden. Eerder stond er een omleiding gepland via de Laan Corpus den Hoorn. Qbuzz vindt de bereikbaarheid van Martiniplaza in deze periode echter te belangrijk.

De bus gaat rijden via een speciale, tijdelijke busbaan waarmee Qbuzz van de Laan van de Vrijheid op het Vrijheidsplein kan komen. Die route was vroeger de verbinding tussen het zuiden van de stad en de ringweg, maar werd vanwege de drukte omgelegd naar de Laan Corpus den Hoorn.

Op de oude afslag werd een groenstrook aangelegd. In 2015 werd al eens eerder een tijdelijke busbaan aangelegd over diezelfde groenstrook. Dat gebeurde toen voor een speciale pendellijn tussen P+R Hoogkerk en het Martini Ziekenhuis, welke reed vanwege werkzaamheden rond het ziekenhuis.


De tijdelijke situatie bij de Laan van de Vrijheid voor pendellijn 19 in 2015. Een soortgelijke situatie wordt de komende twee weken opnieuw ingericht.

Waar het toen om een busbaan in enkele richting ging, wordt er nu in beide richtingen een tijdelijke busbaan aangelegd. Ook is er een tijdelijke halte aan de Laan van de Vrijheid. Dit is de oude streekbus-halte Overwinningsplein, naast Menno’s Kookerij. Deze halte wordt gebruikt door lijn 10 in de richting van het Hoofdstation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *