Vrijdag was de eerste dag dat een deel van het zuiden van de stad sterk verminderd bereikbaar was door diverse werkzaamheden rond de aanpak van de Zuidelijke Ringweg. Op de omleidingsroutes ontstonden heuse verkeersinfarcten, die de Groninger stadsdienst van Qbuzz flink ontregelden.

De Van Iddekingeweg is al een tijdje afgesloten voor onbepaalde tijd, waardoor buslijnen 7 en 9 om moeten rijden via de Van Ketwich Verschuurlaan en Laan Corpus den Hoorn. Donderdagavond laat kwam daar de twee weken durende afsluiting van de Paterswoldseweg bij de ringweg bij. Daar werkt Combinatie Herepoort aan het verminderen van de geluidsoverlast die ontstaat door het tijdelijke viaduct.

Het gevolg is dat twee van de grotere toegangswegen tot de wijk Corpus den Hoorn afgesloten zijn. Juist deze routes worden flink gebruikt door het busverkeer van Qbuzz. Om te voorkomen dat de vaccinatielocatie in Martiniplaza niet bereikbaar is, rijdt lijn 10 een speciaal gecreëerde route via de Laan van de Vrijheid. Hier is een tijdelijke doorsteek naar het Vrijheidsplein aangelegd. Maar ook daar ontstonden problemen.

Veel automobilisten raakten vrijdag in de war door alle omleidingen en belandden onder meer op de Laan van de Vrijheid, waar verkeersregelaars hen tegenhielden het Vrijheidsplein via het tijdelijke wegdek op te rijden. Het gevolg was veel kerend verkeer en drukte in de omliggende straten. Ook kwam het verkeer op de ringweg, de op- en afritten van de A7 en de Paterswoldseweg nagenoeg stil te staan door de drukte.


Tussen al het zoekende autoverkeer door rijden de bussen via de Laan van de Vrijheid naar het drukke Vrijheidsplein

Bussen hadden flink last van het kerende autoverkeer, de drukte op de A7 en N370 en geblokkeerde kruisingen bij de Paterswoldseweg. De vertragingen liepen op tot meer dan een half uur op sommige ritten en in alle consternatie wisten sommige buschauffeurs de juiste route niet meer te vinden, wat wachtende reizigers soms gedesillusioneerd achterliet bij de bushaltes nadat hun bus niet op kwam dagen.

De werkzaamheden bij de Paterswoldseweg duren tot en met 9 juni vroeg in de ochtend. Daarmee zal er dan weer een extra toegangspoort tot Corpus den Hoorn open zijn, die kan worden gebruikt door lijn 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *