In slechts een week tijd zijn er in Hoogeveen vierhonderd handtekeningen verzameld tegen het inkrimpen van de stadsdienst in de busdienstregeling van volgend jaar.

Het OV-bureau heeft voorgesteld vanaf januari de stadsdiensten van Hoogeveen en Meppel ‘s avonds en op zondagen helemaal te vervallen en zal op de momenten dat de bus nog wel rijdt slechts één keer per uur gaan rijden. Daarmee wordt volgens het bureau zo’n acht ton bespaard.

Initiatiefnemer van de handtekeningenactie, Nico Takkenberg, beaamt dat de bussen ‘s avonds en op zondag niet erg druk zijn, maar heeft wel het idee dat het OV-bureau uitgaat van onjuiste reizigerstellingen, omdat, volgens hem, de apparatuur voor de OV-chipkaart in de stadsbussen lange tijd niet goed functioneerde.

Volgende week vindt er een overleg plaats tussen de gemeenten en het OV-bureau over de voorgenomen nieuwe dienstregeling. Meppel heeft al aangegeven bezwaren te hebben tegen de inkrimping van haar stadsdienst, en zal dit op deze bijeenkomst kenbaar maken. Op 20 juni beslist het OV-bureau definitief over de nieuwe dienstregeling. Takkenberg wil voor die tijd bij zowel het bureau als de provincie zijn actie onder de aandacht brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *