De rigoureuze aanpak van gedeputeerde Mark Boumans om de reistijd van de spoorverbinding tussen Groningen en Bremen te verbeteren zal niet slagen, zo ziet de gedeputeerde zelf inmiddels ook in bij RTV Noord.

Boumans wilde binnen tien jaar de reistijd via het spoor tussen Groningen en Hanzestad verkorten tot maximaal 85 minuten. De huidige reistijd bedraagt ongeveer drie uur. Er is echter niet genoeg geld om de grote ambities van de provincie waar te maken.

Met de 85 miljoen euro die de provincie voor de verbetering van de spoorverbinding heeft gereserveerd, kan de reistijd wel terug worden gebracht tot ongeveer twee uur. Toch laat gedeputeerde Boumans zijn ambitie niet varen, hij verwacht alleen dat het langer dan tien jaar gaat duren om uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *