De Stichting Nedersaksenlijn wil in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen aandacht vragen voor de komst van deze spoorverbinding tussen Groningen en Twente.

In eerste instantie zou de stichting donderdag een politieke bijeenkomst organiseren in Stadskanaal. Die gaat vanwege het coronavirus niet door. Nu richt de stichting zich op een bijeenkomst in Hardenberg, vlak voor de verkiezingen.

“Daar zijn we al een eind mee op weg, samen met het bedrijfsleven uit het hele gebied en met een aantal betrokken overheden. In Overijssel zijn ze enthousiast over het idee en dat merken we aan de
inbreng”, zegt Melle Mulder. Hij is voorzitter van de stichting.

De Nedersaksenlijn moet zorgen voor een snellere spoorverbinding tussen Groningen en Almelo. Daardoor wordt de regio rond Enschede ook sneller bereikbaar. Alleen tussen Emmen en Stadskanaal ontbreekt na de verlenging van het spoor vanuit Veendam nog een spoor op dit traject. In een onderzoek van Witteveen+Bos uit 2016 worden de kosten voor de aanleg van de Nedersaksenlijn geraamd op ongeveer 210 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *