De Delfzijlster wethouder IJzebrand Rijzebol betreurt het dat lijn 61 tussen Delfzijl en Appingedam met ingang van de nieuwe dienstregeling grotendeels wordt geschrapt. De dorpen Spijk en Holwierde verliezen daarmee hun directe busverbinding met de gemeentelijke hoofdplaats.

Omdat lijn 61 op het betreffende traject volgens het OV-bureau niet rendabel genoeg is wil men de bus tussen beide plaatsen alleen nog maar in de spitsuren laten rijden. Lijn 61 blijft buiten de spits wel tot Appingedam rijden, passagiers moeten daar op het busstation overstappen op een andere buslijn naar Delfzijl.

De wethouder zegt dat het OV-bureau en de verantwoordelijke overheden inmiddels hebben besloten, en hij niets meer kan doen aan het schrappen van de lijn. Wel wil hij in overleg met het OV-bureau bekijken of het mogelijk is om de directe verbinding over te laten nemen door bijvoorbeeld een buurtbus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *