Vanaf zondag zullen in het kader van de nieuwe dienstregeling de bussen op Qliner 300 tussen Groningen en Emmen niet meer stoppen bij de afrit Annen van de N34. Het nabijgelegen dorp Gasteren, dat veel gebruik maakt van de bushalte betreurt het besluit van het OV-bureau en Qbuzz om de halte te schrappen.

De bediening van lijn 300 moet worden overgenomen door de nieuwe Qlink-lijn 5. Deze vertrekt vanaf een nieuwe halte nabij de N34 in Annen en rijdt vervolgens via Annen en Zuidlaren naar de N34 toe. Dit is een flinke omrit die aanzienlijk langer duurt. Dorpsbelangen Gasteren heeft op verzoek van de gemeente Aa en Hunze gereageerd op de nieuwe plannen voor het lijnennet en heeft aangegeven dat het schrappen van de stop bij Annen alleen maar nadelen heeft wat haar betreft.

Als alternatief gaat lijn 312 tussen Groningen en Stadskanaal nu stoppen langs de N34. Toch is dit een achteruitgang voor Gasteren, omdat deze lijn alleen tijdens de brede spitsuren rijdt. De gemeente geeft aan dat de oplossing een vooruitgang is ten opzichte van de eerdere plannen maar vindt net als Dorpsbelangen dat het een achteruitgang is. Dorpsbelangen vindt dat de besluitvorming door het OV-bureau ondoorzichtig heeft plaatsgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *