De gemeenteraad in Groningen heeft unaniem ingestemd met het aanleggen van een tunnel onder de sporen op het Hoofdstation in de stad door. Deze tunnel moet het voorplein van het station in de toekomst gaan verbinden met het nieuwe busstation aan de Rivierenbuurt-zijde.

Er komt al een speciale bustunnel om de bussen snel van de noordzijde van het station naar het nieuwe busstation te kunnen laten rijden. Voor voetgangers van en naar het busstation was er een traverse gepland, een trappenhuis over het spoor heen. De gemeenteraad ziet echter liever een tunnel in het gebied welke geschikt moet zijn voor zowel voetgangers als fietsers.

De tunnel moet in het verlengde van de stationshal komen. Het kan zijn dat het Stadsbalkon in de weg ligt om de plannen te realiseren. Het is echter nog niet duidelijk wat de plannen met deze ondergrondse fietsenstalling zijn. De tunnel moet uiterlijk in 2020 klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *