Qbuzz is tevreden over het verloop van de eerste twee weken van de normale dienstregeling. Het is prima behapbaar in de bussen volgens de vervoerder.

“Het wordt wel een heel klein beetje drukker, maar er is nog meer dan voldoende ruimte voor meer reizigers”, zegt woordvoerster Bonnie Wiersma.

Sinds 1 juni geldt ook de verplichting voor reizigers om een niet-medisch mondkapje te dragen. Ook daar wordt massaal gehoor aan gegeven. “Ons beeld is dat de meeste reizigers zich goed houden aan de regels omtrent de mondkapjes.”

Op een aantal lijnen worden grotere bussen ingezet om meer capaciteit te bieden bij drukte. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Q-link 5. Andere lijnen, zoals 15, rijden juist met kleinere bussen. De hogescholen en universiteiten hebben de fysieke lessen nog niet hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *