Het is iedereen die gisteren met de bus ging duidelijk dat het erg druk was. Het gratis reizen trok een ongewone drukte voor wat betreft de herfstvakantie naar de bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe.

De vervoerder zelf is erg tevreden met het verloop van de dag. “Het was, zoals we al verwachtten, drukker dan normaal op een herfstvakantie-dag. We hebben, met de ervaringen rond eerder gratis reizen-periodes de afgelopen jaren extra bussen ingezet”, zegt woordvoerster Bonnie Wiersma.

Die extra bussen werden van tevoren al ingepland op lijnen waar dat op basis van eerdere gratis dagen nodig was, waaronder de lijnen 65 en 300. Daarnaast stonden er extra bussen klaar op tactische plaatsen in het gebied. “Deze stand by-bussen hebben de drukte van de vele reizigers goed op kunnen vangen”, zegt Wiersma.

Ondanks de drukte waren de reizigers volgens haar positief en tevreden. Hoeveel extra reizigers de actie heeft opgeleverd is op dit moment nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *