De stremming tussen Groningen en Hoogeveen is nu een aantal dagen onderweg en de werkzaamheden in Assen op het station verlopen voorspoedig. Zo zijn in de nacht van dinsdag op woensdag de tunnelelementen voor de nieuwe tunnel onder de perrons ingeschoven. Volgens ProRail de grootste klus van de treinvrije periode.

De NS zetten stop- en snelbussen in op het traject, wat een grote operatie, al is het de NS niet vreemd. “De NS hebben natuurlijk vaker te maken met spoorstremmingen en de inzet van bussen”, zegt woordvoerster Anita Boonstra. Zij kijkt terug op goede dagen wat het treinvervangend vervoer betreft. “In Hoogeveen en Groningen verloopt alles ondanks de drukte goed.”

Op sociale media schrijven reizigers dat ze het idee hebben dat het rustiger in de bussen is dan in de treinen. Volgens Boonstra blijkt uit eerdere vooraf aangekondigde treinstremmingen ook dat er altijd een groep reizigers is die kiest voor ander vervoer, extra vrije dagen of bijvoorbeeld thuiswerken. “We hebben echter nog geen beeld over afwijkingen in het aantal reizigers ten opzichte van normaal.”

De NS verwachten volgende week weer een meer rustige week vanwege de meivakantie. Wel valt Koningsdag in deze week. Boonstra: “Wij adviseren mensen die bijvoorbeeld Kingsland in Groningen of één van de andere activiteiten bezoeken een andere vorm van vervoer te zoeken. Wij rijden voor onze reizigers wel met hetzelfde aantal bussen als normaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *