Gratis reizen: dit is handig om te weten/ 1 minuut leestijd

gratisbus19okt2016

Morgen kun je gratis met de bussen in Groningen en Drenthe reizen. Qbuzz en het OV-bureau willen zo het busvervoer promoten en mensen de kans bieden hier kennis mee te maken.

Een kleine twee maanden geleden werd, aan het einde van de zomervakantie, ook al een gratis dag gehouden. Toen was het op sommige plekken erg druk. Daarom is het handig om, met de kennis van nu, goed voorbereid in de bus te stappen morgen.

Bij de vorige keer gratis reizen eind augustus, waren de lijnen in de hoek tussen Stadskanaal en Emmen vooral druk, voornamelijk de lijnen 73 en 300. Die laatste moest flink versterkt worden, voornamelijk door een grote toestroom van bezoekers aan Wildlands.

Ook de bussen richting de Primark in Groningen (lijnen 6, 8 en 9) waren druk. Dat is nu opnieuw goed mogelijk, omdat Primark in de vakanties altijd flink wat jeugdige bezoekers trekt. De kledingwinkel ligt overigens op loopafstand van het Hoofdstation.

Gebruikers van Euroborg/P3 kunnen deze dag ‘gewoon’ gratis parkeren als zij de bus gebruiken. Er staan promotiemedewerkers gratis uitrijkaarten uit te delen aan busreizigers.

Het is slim om de dienstregeling van tevoren te bekijken op qbuzz.nl/gd. Drukke lijnen kunnen vertraagd raken. Qbuzz houdt extra bussen achter de hand voor deze lijnen. OV Nieuws GD houdt morgen een liveblog bij over de situatie in de bus.

Het gratis reizen is niet geldig in het kleinschalige openbaar vervoer.

Eén reactie op “Gratis reizen: dit is handig om te weten/ 1 minuut leestijd

  1. Hallo

    als je weet dat lijn 73 in augustus al versterkt moest worden waarom dan deze keer niet….zat in lijn 73 naar Emmen en buiten stadskanaal de bus al met staanplaatsen….ter apel bus bijna vol en bij het azc helemaal propvol waardoor er meer dan bleven staan ….vervolgens het dorp erna bleven ruim mensen bij de halte staan….chauffeur was er ook niet over te spreken….vervolgens kom je in emmen en daar staat een 18m bus op de buffer en die heeft meer dan een uur daar gestaan terwijl versterkingen op 300 maar bleven komen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *