Het is 3 januari 2021 en daarmee is de nieuwe busdienstregeling in Groningen en Drenthe van start gegaan. Dit jaar heeft de coronacrisis een grote invloed op de inzet.

Bij de samenstelling van de dienstregeling is gekeken naar welke lijnen en ritten -in ieder geval voorlopig- geschrapt kunnen worden. Dat resulteert er onder meer in dat Q-link 12 in Emmen is gestopt en vervangen door een aantal streeklijnen en dat in de stad Groningen opnieuw is gekeken naar efficiënte busroutes.

Dit leidt ertoe dat lijn 8 is ingekort tot Station Europapark en lijn 7 via De Wijert en Corpus den Hoorn naar P+R Hoogkerk doorrijdt. Lijn 9 rijdt nu altijd de route tussen de Zernike Campus en De Punt en op de route Winkelcentrum Paddepoel – De Wijert – Station Europapark rijdt nu de nieuwe lijn 19. In Paddepoel is deze gekoppeld aan lijn 7 van en naar Vinkhuizen.

Vanwege de lockdown die op dit moment geldt, rijden er in ieder geval tot en met 18 januari nog minder bussen dan normaal. Een aantal lijnen, zoals Q-link 15, 71 en 86 rijden voorlopig niet.

Alle wijzigingen zijn na te lezen via onze pagina Dienstregeling 2021 Bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *