De komende vijf maanden moet Groningen rekening houden met extra reistijd, in ieder geval op de grote wegen. Operatie Ring Zuid gaat van start, waarbij in een aantal fases de nieuwe zuidelijke ringweg wordt aangesloten op het bestaande wegennet.

Dit betekent ook dat er lang niet zoveel auto’s op de wegen in en rond de stad kunnen rijden, wil alles goed blijven doorrijden. Groningen Bereikbaar is daarom de afgelopen maanden al bezig gegaan met het wijzen op alternatieven.

Eén van de belangrijkste alternatieven is het reizen met het openbaar vervoer. Het treinverkeer heeft op de rails logischerwijs geen last van drukte op de wegen en busverkeer krijgt dankzij slimme aanpassingen en extra rijtijd ruim baan om soepel door te blijven lopen.

Voor sommige mensen zal misschien voor het eerst in lange tijd zijn dat ze weer eens het openbaar vervoer gebruiken. Het OV-bureau Groningen Drenthe, verantwoordelijk voor het busvervoer in beide provincies, heeft daarom instructievideo’s gemaakt over het reizen met de bus. “Voor ervaren reizigers klinkt deze ‘cursus voor dummies’ vast zwaar overdreven”, zegt directrice Rosalinde Hoorweg. “Maar veel automobilisten reizen nooit met de bus en hebben geen idee hoe makkelijk het eigenlijk is.”

Op een speciale pagina op deze website staat alles wat belangrijk is om te weten bij het reizen met het openbaar verover rond Groningen de komende maanden, voor ervaren reizigers en de wat minder trouwe OV-gebruiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *