Er komt tijdens Operatie Ring Zuid een speciale buslijn tussen P+R Haren en het zuiden van de stad. Onder lijnnummer 16 gaat er in de spits een bus pendelen tussen de P+R en het Martini Ziekenhuis.

Qbuzz heeft de dienstregeling van de lijn gepubliceerd. Lijn 16 rijdt een rondje vanaf P+R Haren via de Meerweg en Eelderwolde naar het Martini Ziekenhuis. Vervolgens rijdt de bus via de Laan Corpus den Hoorn en A28 terug naar P+R Haren. Onderweg wordt bij iedere bestaande halte gestopt en ook bij de oude haltes aan de Laan Corpus den Hoorn.

De lijn is bedoeld om automobilisten te verleiden hun auto bij Haren te parkeren en vervolgens per bus naar bijvoorbeeld het werk of ziekenhuis te reizen. Daardoor moet het aantal auto’s in en rond de stad mede verminderd worden. De bus rijdt alleen doordeweeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *