Lijn 8 krijgt de komende maanden een andere route in Coendersborg en het Europapark. Door Operatie Ring Zuid kan de bus de Helperzoomtunnel niet gebruiken.

Daardoor kan de bus niet op het Helperpark komen. Qbuzz gaat vanaf vrijdag werken met een tijdelijke ringlijn door Coendersborg. De haltes Sportcentrum Europapark en Station Europapark komen te vervallen. In plaats daarvan komt er een tijdelijke halte aan de andere zijde van het station aan de Helperzoom.

De bus rijdt in één richting (vanaf De Wijert) door Coendersborg. Na de Helperzoom rijdt de bus via de Kempkensberg en Verlengde Hereweg terug naar De Wijert. De bestaande haltes van de streeklijnen zullen daarbij ook voor lijn 8 gaan gelden.

De situatie blijft van kracht totdat het werk aan de ringweg klaar is. Dat is op 2 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *