Qbuzz gaat een aangepaste dienstregeling rijden om tijdens Operatie Ring Zuid het busverkeer ondanks de afsluitingen en extra verkeersdrukte in goede banen te leiden.

Zodoende wordt een aantal verbindingen aanpast. Q-link 1 en 11 gaan doorrijden vanaf het Hoofdstation van en naar P+R Hoogkerk. Q-link 2 gaat vier keer per uur op de hele route rijden om op alle treinen in Zuidhorn aan te sluiten.

Bij de andere Q-link-lijnen en sommige streeklijnen en Qliners zullen de vertrektijden wat ruimer worden gemaakt om eventuele vertragingen op te vangen. Lijn 6 rijdt daarnaast niet tussen het Hoofdstation en P+R Haren, in plaats daarvan rijdt lijn 5 vaker op dit traject.

Ook stadslijn 10 wordt opgesplitst, in een noordelijk en zuidelijk gedeelte. Dat moet ervoor zorgen dat drukte in het zuidelijke deel van de stad geen gevolgen heeft voor de busdienst van lijn 10 boven het Hoofdstation. Beide gedeeltes van de route worden dan ook met aparte bussen gereden.

De aangepaste dienstregeling geldt van 31 maart t/m 13 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *