Foto: NS

Tot 2030 moet ProRail vaker groot onderhoud uitvoeren aan het Nederlandse spoor. De eerste grote klus staat dit jaar al op de planning; in de zomer zullen er drie weken lang geen treinen door Amersfoort rijden.

Dat heeft directe gevolgen voor het treinverkeer tussen het noorden en de Randstad, aangezien een deel van dit treinverkeer via Amersfoort verloopt. ProRail gaat op grote schaal de wissels vernieuwen.

De komende jaren staan meer van zulke buitendienststellingen op de planning, zowel in de Randstad als de regio. Dat heeft enerzijds te maken met het feit dat veel nieuw spoor is gelegd na de Tweede Wereldoorlog en nu aan het einde van haar levensduur is. Anderzijds is er bij aannemers veel tekort aan personeel, waardoor niet alle werkzaamheden altijd even snel kunnen worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *