De Cityline-busjes in Assen krijgen vanaf zondag ook een nieuwe dienstregeling. Daarbij is er vooral een flinke routewijziging in Kloosterveen.

Het noordwestelijke deel van de wijk wordt niet meer bediend door lijn 7. Deze lijn rijdt voortaan naar de Vestesingel en dan direct richting de Kloosterweg. Het deel van de wijk waar de Cityline niet meer rijdt wordt bediend door de lijnen 14 en 84 van Arriva.

Rond het centrum verdwijnen de verschillende routes van lijn 8. Die rijdt nu nog afhankelijk van de rijrichting via het noorden van het centrum of zuiden van het centrum. Voortaan rijden alle ritten via de Zuidersingel en Nobellaan. Er wordt niet meer via de Marconistraat gereden.

De ritten krijgen ook nieuwe vertrektijden. Die zijn beschikbaar op de site van vervoerder Connexxion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *