De wijk Kloosterveen in Assen verliest bij het ingaan van de nieuwe busdienstregeling opnieuw haar stadslijn. Lijn 4 wordt geschrapt op het trajectgedeelte Kloosterveen – Selma Lagerloflaan.

Het gedeelte van de route wordt geschrapt omdat het door werkzaamheden aan de Industrieweg en Nobellaan niet meer lukt om binnen een uur een rit van Marsdijk naar Kloosterveen te rijden.

In het verleden is de busverbinding tussen Kloosterveen en het station al vaak aan veranderingen onderhevig geweest. Zo is de huidige route al onderverdeeld geweest in een lijn 4 en een lijn 5 en reden er tot december vorig jaar vier streeklijnen naar verschillende delen van de wijk. Die streeklijnen zullen vanaf januari de verbinding tussen Kloosterveen en het station weer over gaan nemen.

Lijn 4 zal voortaan aan de westzijde van de route door Pittelo gaan rijden. Hiermee krijgt deze wijk na een flink aantal jaren weer een verbinding per grote bus terug. De afgelopen jaren reden hier slechts Servicebusjes. De route van lijn 7 zal vanwege de verlegging van lijn 4 ook aangepast worden; er zal alleen nog maar door het zuidelijke gedeelte van Pittelo worden gereden. Overigens wordt lijn 7 ook doorgetrokken tot Baggelhuizen ter vervanging van lijn 8 welke zal worden ingekort tot het Wilhelmina Ziekenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *