Winkelketen Blokker is donderdag gestart met de verkoop van een goedkope combi-dagkaart welke zowel geldig is in de treinen als bij de HTM in Den Haag en RET in Rotterdam.

Voor 15,50 euro kan voor één persoon en wegwerp OV-chipkaart worden aangeschaft met daarop drie producten, namelijk een NS Dal Vrij Dagkaart, een HTM-dagkaart en een RET-dagkaart. Om de dagkaart geldig te krijgen voor treinreizen bij regionale vervoerders dient de chipkaart te worden afgestempeld, hier is ruimte op de kaart voor gemaakt.

Uniek aan de kaart is dat het bij de NS ook mogelijk is om voor 6:30 uur ‘s ochtends in te checken. Na een incheck hoeft er tot het uitstappen uit de laatste trein niet meer te worden uitgecheckt in de trein. Daardoor mogen reizigers die tijdens de daluren hebben ingecheckt ook tijdens de spitsuren blijven reizen. Bij de HTM en RET kan dit echter niet en moet altijd worden in- en uitgecheckt. Ook bij de regionale spoorvervoerders is dit niet mogelijk omdat het kaartje moet worden afgestempeld.

De kaart is door de directe Intercity’s van Groningen naar Rotterdam en Den Haag interessant voor mensen die daar een dagje uit willen doen, mede doordat het mogelijk is om in de eerste treinen te stappen. De kaart is tot en met 25 augustus te koop bij Blokker, op is op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *