Reizigers tussen Groningen en Zwolle hebben dinsdag urenlang last gehad van een kapotte bovenleiding op het spoor tussen Hoogeveen en Meppel. Daardoor reden er tijdelijk geen treinen en later alleen geen Intercity’s tussen Assen en Zwolle.

De problemen begonnen dinsdagochtend. Een storingsploeg van ProRail werd op de melding afgestuurd. In eerste instantie konden er helemaal geen treinen rijden tussen Hoogeveen en Meppel. Reizigers tussen Groningen en Zwolle werden geadviseerd om te reizen via Leeuwarden.

In eerste instantie verwachtte men de verstoring rond 1 uur verholpen te hebben. Echter had de storingsploeg van ProRail een aantal uren langer de tijd nodig om de storing te verhelpen. In de middag konden de Sprinters tussen Groningen en Zwolle de plaats wel passeren. De Intercity’s reden slechts tussen Groningen en Assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *