De tarieven voor het busvervoer in de provincies Groningen en Drenthe stijgen in vergelijking met andere regio’s in Nederland snel. Dat blijkt uit een onderzoek van de website treinreiziger.nl.

In de afgelopen twee jaar is het kilometertarief met bijna twintig procent gestegen. De regio Groningen-Drenthe staat daarmee op de vijfde plaats van regio’s waar de tarieven het hardst zijn gestegen. Alleen in de regio Den Haag, stad Den Haag, Amsterdam en Noord-Holland stegen de tarieven sneller.

Uit het onderzoek blijkt dat de tarieven het hardst zijn gestegen in regio’s met één of meerdere grote steden binnen de grenzen. Zo stegen de prijzen ook snel in regio’s als Arnhem-Nijmegen, Almere Stad en Leeuwarden.

Overigens is de tariefstijging op de aparte concessie voor Qliners 315, 325 en 335 minder groot; 8,7 procent over de afgelopen twee jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *