Op Goede Vrijdag, dit jaar op 22 april, vindt in de binnenstad van Groningen de jaarlijkse drukbezocht Bloemenjaarmarkt weer plaats. Ook dit jaar kunnen de vele bezoekers vanuit alle windstreken weer comfortabel, snel, fileloos en goedkoop de binnenstad bereiken per Citybus.

Voor slechts drie euro kunnen maximaal vijf personen vanaf een van de P+R-terrein rondom de stad per Citybus naar de Bloemenjaarmarkt reizen. Het speciale Citybuskaartje is te koop bij de kaartautomaten op de parkeerterreinen.

Hieronder een overzicht van de beste P+R-mogelijkheid per richting van vertrek:

Vanuit Noordwest Friesland: P+R Zernike (aan de Professor Uilkensweg). Vanaf daar rijden lijnen 11 en 15 samen zes keer per uur naar de binnenstad.

Vanuit overig Friesland/het westen (A7): Transferium Hoogkerk (aan de N372 nabij afslag 35 Hoogkerk). Vanaf daar rijden lijnen 4 en 24 samen vier keer per uur naar de binnenstad, tussen 9:00 en 18:00 uur aangevuld met extra bussen.

Vanuit het zuiden (A28/N34): P+R Haren/A28 (aan de A28 bij afslag 38 Haren/Eelde-Paterswolde). Vanaf daar rijdt lijn 22 elke tien minuten naar de binnenstad. Om 6:13 uur vertrekt de eerste bus, en om 21:43 uur de laatste bus terug vanaf de Grote Markt. Tussen 10:00 uur en 18:00 uur rijdt er tussen de P+R Haren en Grote Markt een extra bus.

Vanuit het noorden van de provincie Groningen: P+R Kardinge (langs de ringweg bij Sportcentrum Kardinge). Vanaf daar rijden lijnen 3 en 6 samen iedere tien minuten (tussen 6:00 en 18:00 uur) naar de binnenstad. Tussen 9:00 uur en 17:00 uur rijden er tussen Kardinge en Grote Markt extra bussen op dit traject.

Vanuit het oosten/Duitsland (A7): P+R Euroborg/P3 (aan de Bornholmstraat, vanaf de A7 afrit 39 Westerbroek en vervolgens Euroborg P3 volgen). Vanaf daar rijdt lijn 22 iedere tien minuten naar de binnenstad. De eerste rit vertrekt om 6:13 uur richting Grote Markt en om 21:30 uur terug naar Euroborg/P3. Tussen 9:00 uur en 19:00 uur worden er veel extra bussen ingezet op het traject Euroborg/P3 – Grote Markt v.v.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *