Gemeente wil bus snel uit Brugstraat/ 1 minuut leestijd

Het busverkeer in de Brugstraat moet op korte termijn verdwijnen. Dit hangt onder meer samen met de komst van kledinggigang Primark naar de Westerhaven.

De gemeente is bang dat het hoge aantal bezoekers aan de Primark niet samengaat met bussen in de straat. De verwachting is dat bezoekers van Primark via de Brugstraat lopen om vanuit de binnenstad bij de Westerhaven te komen en andersom. De keten verwacht 30000 tot 40000 bezoekers per week. Daarnaast klagen ondernemers in de Brugstraat en Astraat al jaren over het busverkeer door hun straten.

De verwachting is dat Primark dit jaar nog de deuren van haar nieuwe filiaal opent. De gemeente hoopt voor die tijd de maatregelen uit te kunnen voeren. Waarschijnlijk zullen de bussen vanaf dan via de Aweg en Eendrachtskade naar het Hoofdstation rijden. In volgende fases wil de gemeente de Gelkingestraat, Oosterstraat en Grote Markt ook busvrij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *